המוצרים לפירות מיובשים ממולאים בבשר
15 תאנים מיובשות
15 שזיפים מיובשים מגולענים
15 משמשים מיובשים
300 גרם בשר טחון
1 בצל מגורר
1/4 כפית כורכום
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כפית אגוז מוסקט
1/4 כפית שורש ג'ינג'ר מגורר
1/4 כפית כמון
1/4 כפית קינמון
1 ביצה טרופה
המוצרים לרוטב לפירות יבשים ממולאים בבשר
3 בצלים גדולים קצוצים גס
1/4 כוס שמן זית
1/4 2 כוסות מים רותחים
6 עלי דפנה
1/2 כוס סוכר
1/2 כוס יין אדום
1/4 כפית כורכום
1/4 שורש ג'ינג'ר
אופן ההכנה של פירות יבשים ממולאים בבשר
משרים את הפירות היבשים במים פושרים ומכניסים למקרר למשך לילה, מערבבים את הבשר עם הבצל התבלינים
והביצה.ומשרים שעה.
פותחים את הפירות כדי לקבל "כיס" למילוי, ממלאים את הפירות בנדיבות בבשר המתובל ומאחסנים במקרר.
אופן ההכנה של הרוטב לפירות יבשים ממולאים בבשר
מטגנים את הבצל בשמן עד שמזהיב ומוסיפים את המים הרותחים.מוסיפים עלי דפנה, סוכר ותבלינים ומבשלים 10 דק' ברתיחה.
מוסיפים את הפירות הממולאים בזהירות בזה אחר זה. ומבשלים כשעה ורבע על להבה בנונית בבעבוע קל עד שרוב הנוזלים מתאדים ונוצר רוטב סמיך
טיפ להגשה: ניתן לפזר מעל שומשום קלוי