מתכון לרוסטביף צלוי: רוסטביף הוא נתח בשר בקר צלוי, בדרך כלל חלק מגב הבקר. תבחרו אתם: סינטה, פילה או שייטל. מורן פינטו מגישה מתכון לחגיגה בשרית. כך תכינו רוסטביף, המדריך .
מצרכים לרוסטביף צלוי:
1 נתח רוסטביף ברשת
4 כפות חרדל גרגירים
2-3 רכז רימונים
מלח
פלפל גרוס
6-8 שיני שום
2 ענפי רוזמרין
3 כפות שמן קנולה
אופן הכנה לרוסטביף צלוי:
מסירים מהנתח את הרשת, יוצרים חורים בבשר עם סכין חדה ומכניסים לתוכם שתי שיני שום שלמות.
מעשים את הנתח בחרדל, רכז רימונים, מלח ופלפל.
מחממים שמן במחבת וסוגרים מכל צד במשך 5 דק׳. מעבירים לכלי חסין אש וצולים בחום של 250 מעלות למשך 25-40 דק׳ תלוי בגודל הנתח.
(צילום ועריכה: ישי כהן. המוזיקה באדיבות www.pacdv.com/sounds/)