רכיבים
- 1 חבילת פתיתים סוגת
- 2 כוסות תירס מקופסת שימורים / אריזה מופשרת
- 3 כפות שמן
- 1 ליטר מים רותחים
- 1 כף שטוחה מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס (לא חובה)
אופן הכנת פתיתים ותירס:
רגע לפני: לגזור ולשמור: מה רוצים הורים? ארוחה מהירה במינימום עבודה, אך שתהיה גם מזינה ומשביעה, או פשוט: מתכון לפתיתים עם תירס - תוך 15 דקות על שולחנכם.
• מרתיחים ליטר מים.
• מחממים את השמן בסיר עמוק, וכשהשמן חם מוסיפים את הפתיתים ומטגנים אותם עד להזהבה עדינה.
• מסננים את התירס ממים ומוסיפים לסיר. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים יחד.
• מוסיפים את המים הרותחים ומבשלים במשך 5 דקות, תוך ערבוב מתמיד בעזרת כף עץ, כדי שלא תיווצר עיסה.
• מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים את הסיר ומבשלים במשך 4 דקות נוספות.
• מסירים מהאשף אך לא פותחים מיד את הסיר, וממתינים במשך 5 דקות לפחות.
• לפני ההגשה מערבבים היטב ומגישים עם סלט ירקות רענן.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!