רכיבים
- 2 כוסות קמח לבן סוגת
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/2 כוס סוכר חום כהה
- 200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
- 2 ביצים
- 1 כף תמצית וניל
- 1 כפית אבקת סודה לשתיה
- 200 גרם סוכריות עדשים קטנות צבעוניות
אופן הכנת עוגיות עדשים צבעוניים:
רגע לפני: אין כמו זמן איכות מהנה עם הילדים כדי ללמד אותם כמה סודות מהמטבח של אמא: מתכון לעוגיות חמודות עם עדשי שוקולד צבעוניות שקל להכין וכיף לנשנש. המלצה: הכינו כמות בצק כפולה, הן מתחסלות במהירות.
מתכון ל-40 עוגיות
• מעבדים במיקסר עם וו גיטרה את החמאה כשהיא רכה עם הסוכר הלבן והחום.
• מוסיפים את הביצים, הקמח, תמצית הווניל והסודה לשתייה, ומעבדים לבצק עם מרקם חלק.
• מוסיפים את העדשים הצבעוניים ומערבבים עד שהם נטמעים היטב בפנים.
• מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
• מצפים מגש של תנור בנייר אפיה ובעזרת 2 כפיות יוצרים תלולית בצק לעוגיות על הנייר. בכפית אחת לוקחים מהתערובת ובעזרת הכפית השנייה מורידים לנייר. אין צורך לגלגל ביד לעיגול, העוגיות מתפשטות מעט.
• מכניסים לאפייה במשך 15 דקות, עד להזהבה. כשמוציאים את העוגיות הן עדיין רכות, כשהן מתקררות הן מתייצבות לעוגיות פריכות.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!