רכיבים
- 3 כוסות אורז בסמטי סוגת
- 2 ביצים
- 100 גרם גבינה צהובה מגוררת
- 4 כפות קמח
- מלח ופלפל
- שמן לטיגון
- 1 כוס פירורי לחם
- למילוי: גבינה צהובה קשה
אופן הכנת כדורי ארנצ'יני:
רגע לפני: האיטלקים עושים כבוד לקציצות, לביבות ומטוגנים באופן כללי. כדורי הארנצ'יני, תוצרת איטלקית כמובן, הם כדורי אורז זהובים ופריכים מבחוץ, ממולאים גבינה נוטפת מבפנים.
• הכנת האורז: בוררים את האורז ושוטפים אותו במסננת. מניחים בצד לייבוש קצר, מחממים 3 כפות שמן בסיר, ומטגנים בו קלות את האורז תוך ערבוב מתמיד, במשך 3 דקות. מוסיפים 3 כפיות שטוחות של מלח, ו6 כוסות מים רותחים בהדרגה, מערבבים היטב ומכסים את הסיר, לבישול על אש נמוכה במשך של 15-20 דקות, לפי הוראות היצרן. מכבים את האש כאשר האורז מוכן לגמרי ורך.
• הכנת כדורי ארנצ'יני: מעבירים את האורז לקערה, טורפים את הביצים ומוסיפים לקערה, וכך גם את הגבינה הצהובה המגוררת והקמח. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים היטב.
• יוצרים כדורים קטנים מהתערובת, חותכים לקוביות את גוש הגבינה הצהובה, ומטביעים קוביית גבינה במרכז כל כדור.
• מגלגלים את כדורי האורז בצלחת שטוחה עם פירורי הלחם.
• מחממים שמן בסיר לטיגון עמוק ומטגנים את הכדורים עד להשחמה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!