מה אוכלים היום?

מתכון לבורקס תרד וגבינות עם עשבי תיבול

מאפה שבלולי משגע שמורכב ממעטפת פילו פריכה ומתפצפצת ובתוכה מלית רכה של תרד מבושל ותערובת גבינות נהדרת עם פסטו, עירית ופטרוזיליה. כך תכינו את הבורקס המושלם הזה בבית ותסגרו פינה לארוחת ערב או בראנצ' מפנק (מתכונים, אוכל)

בורקס תרד וגבינות עם עשבי תיבול (צילום: מלי יהודיוף)
זמן הכנה60 דק'
רמת קושיבינוני
חלבי

רכיבים

  • 1 חבילת בצק פילו, מופשר לילה במקרר
  • ספריי שמן או חמאה מומסת להברשה
  • 1 ביצה, טרופה
  • שומשום שחור ושומשום לבן
למלית:
  • 1 כוס עלי תרד
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוצה
  • 10 עלי עירית, קצוצים
  • 1 גביע קוטג' (250 גרם)
  • 250 גרם גבינת פטה למריחה
  • 50 גרם גבינת מוצרלה, מגורדת
  • 125 גרם גבינה צפתית, מגורדת
  • 2 כפות גדושות פסטו ביתי <a href="https://www.kikar.co.il/386345.html">לחצו למתכון</a> (או קנוי)
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח

אופן ההכנה:

1. מניחים עלה פילו אחד על משטח עבודה נקי ואת שאר העלים עוטפים במגבת, כדי שלא יאבדו לחות וישברו.

2. מברישים את העלה בחמאה מומסת או בשמן. מניחים עליו עלה פילו נוסף ומברישים גם אותו בחמאה או בשמן.

3. בקערה גדולה, מערבבים בקערה גדולה את כל רכיבי המלית. בשלב זה ניתן להוסיף למלית זיתים שחורים או ירוקים פרוסים או קצוצים, או פטריות קצוצות גס ומוקפצות בחמאה.

4. מניחים כמות נדיבה מהמלית בפס לאורך (ולא לרוחב) של מלבן עלי הפילו ומגלגלים לרולדה ואז לשבלול.

5. מכינים כך 5 בורקסים, מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים אותם בביצה טרופה, מפזרים שומשום לבן ושחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד להשחמה יפה. מגישים מיד, חם, לצד ביצים קשות וסלט ירקות.

(צילום: מלי יהודיוף)
(צילום: מלי יהודיוף)

הכתבה הייתה מעניינת?

תוכן שאסור לפספס

0 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

טוען תגובות...
תוכן שאסור לפספס

עכשיו בכותרות
הנקראים ביותר
המדוברים ביותר