לקראת יום השואה מפורסמים הנתונים של מרכז קנטור לפיהם ירד מספר התקריות האנטישמיות האלימות באירופה בשנה החולפת מ-361 ל-327. עם זאת דווח על עלייה בהצקות בבתי ספר וחשש גובר להזדהות כיהודים במקומות ציבוריים. עם זאת במרכז מציינים כי לאורך עשור ירד מספר התקריות האנטישמיות באירופה בחצי
"2017 הייתה השנה שבה אנטישמיות הפכה לנורמלית ולמיינסטרים", כך נטען בדו"ח נתונים שמפרסם הבוקר (רביעי) מרכז קנטור לחקר יהדות אירופה בשיתוף מאגר המידע ע"ש משה קנטור לחקר האנטישמיות והגזענות. הטענה דורשת הסבר כיוון שעל פי הנתונים שהוצגו הצביעו על כך שב-2017 נרשמה דווקא ירידה מתונה של כ-9% במספר מקרי האלימות כלפי יהודים (לא כולל בצרפת): 327 לעומת 361 ב-2016.
ההסבר על פי הדו"ח, הממצא המטריד ביותר בתופעת האנטישמיות בשנת 2017, שניכר כבר ב-2016, היה תחושה מבשרת רעות והיעדר הביטחון שחשים יותר ויותר יהודים באירופה - תחושה שהתחזקה לאחרונה עקב רצח שתי נשים בבתיהן בפריז.
על פי נתוני המרכז, בין השנים 2006 ל-2014 נע מספר המקרים האלימים כלפי יהודים בעולם בין 600 ל-700 בשנה, ובשנים האחרונות הוא נע בין 300 ל-400 "בלבד". אולם, נטען, חלק ממקרי האלימות הם ברוטליים יותר, מה גם נרשמה עלייה ביתר צורות הביטוי האנטישמיות, בייחוד בהצקות בבתי הספר וברשתות החברתיות - עלייה שנציגי הקהילות והארגונים היהודיים תיארו כדרמטית. לפיכך, סבורים במרכז קנטור, יהודים מסביב לעולם מרגישים פחות בטוחים ויותר מודאגים להזדהות כיהודים במקומות ציבוריים ופרטיים.
לפי משה קנטור, "הורים יהודים באירופה מתמודדים עם המשימה להסביר לילדיהם שבסוף לא תהיה ברירה אלא לצאת מבתי הספר הכלליים ולעבור למוסדות יהודיים".
גם בדו"ח שפורסם בשנה שעברה (ועסק בנתוני 2016) נטען כי נרשמה ירידה בתקריות האנטישמיות בעולם, אולם במרכז הסבירו כי אין בנתונים סיבה לאופטימיות: "יש ירידה כי יש פחות יהודים עם כיפות ומגן דוד. ומתחת לזה יש הפניה של התוקפנות כלפי המהגרים. בגרמניה, שקיבלה את מרבית הפליטים ביבשת, נרשמה עלייה של פי שלושה בתקריות המדווחות של תקיפות כלפי מוסלמים".