רכיבים
- בצק פריך מרודד מוכן - קנוי או ביתי
למילוי:
- 4 כפות קורנפלור
- קורט מלח
- 1 כוס סוכר
- 1 גבעול רוזמרין
- 1/2 1 כוסות מיץ אשכולית
- 2 כפות מיץ ליים / לימון
- 4 חלמונים
- 60 גרם חמאה
- צבעי מאכל אדום
- עלי רוזמרין וקליפת אשכולית מסוכרת לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מרפדים 4 תבניות פאי אישיות בבצק פריך מוכן, מכסים בריבוע נייר אפייה ושופכים מעל שעועית, חומוס או כל קטנייה אחרת שיכולה להוות משקולת, כדי שהבצק לא יעלה באפייה.
2. אופים לפי ההוראות שעל האריזה או ב-180 מעלות עד להזהבה יפה. מסירים מהתנור ומניחים בצד לקירור.
3. בסיר בינוני, מערבבים את הקורנפלור, המלח, התירס והרוזמרין. מערבבים פנימה את מיצי הפירות והחלמונים ומוסיפים טיפה של צבע מאכל אדום.
4. מבשלים על אש בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שהתערובת מגיעה לרתיחה. נותנים לתערובת לרתוח דקה אחת ומערבבים פנימה את החמאה.
5. יוצקים את התערובת לתבניות עם הבצק האפוי ומעבירים למקרר עד שהמילוי מתקשה או שמגישים חם. מקשטים עם עלי רוזמרין ורצועות קליפת אשכולית מסוכרת.