זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 גזרים גדולים, מקולפים ומגוררים
- 400 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
- 1 כוס עלי פטרוזיליה
לרוטב:
- 1/3 כוס שמן זית
- 3 כפות אריסה
- 1 כף חומץ בן יין לבן
- גרידת קליפה ומיץ מלימון אחד
- 1 כפית כמון טחון
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את הגזרים, גרגרי החומוס ועלי הפטרוזיליה.
2. בקערה קטנה, מערבבים את שמן הזית והאריסה. בהדרגה, תוך כדי ערבוב, מוסיפים את החומץ ומיץ הלימון, ואז את גרידת הקליפה והכמון. מתבלים במלח ופלפל שחור.
3. מערבבים את הרוטב עם הגזר והחומוס ומגישים בטמפרטורת החדר או צונן. הסלט יישמר היטב במיכל אטום במקרר עד שלושה ימים.