100 חברי הסנאט האמריקני יצאו בקריאה לממשל בוושינגטון לצרף בהקדם את ישראל לתוכנית "גלובל אנטרי" ובכך לאפשר לאזרחי מדינת ישראל המעוניינים להגיע לארצות הברית מסלול כניסה מהירה.
את המהלך יזמו הסנאטורים מאזי הירונו מהמחנה הדמוקרטי בהוואי וג'יימס אינהוף מהמחנה הרפובליקני באוקלהומה ואת הקריאה הם העבירו במכתב לשרה לביטחון המולדת קריסטן נילסן וקראו לה לשלב את ישראל בתוכנית, כמחווה לרגל חגיגות ה-70 למדינת ישראל ו-70 שנה ליחסים בין ישראל לארה"ב.
"אנחנו מאוד תומכים בצירופה של ישראל לתוכנית ומפצירים בממשל להאיץ את מימוש היעד הזה בהקדם האפשרי כדי להבטיח את חווית הנסיעה של אזרחי ישראל לארה"ב ובכך לחזק את הקשרים בין שתי הדמוקרטיות הגדולות שלנו. השתתפות של ישראל בתכנית לא רק תספק לנושאי דרכונים ישראליים חוויית ביקור נעימה יותר, אלא גם תתרום לביטחון הלאומי של ארה"ב באמצעות הגברת שיתוף פעולה דו-צדדי של הרשויות לאכיפת החוק בשתי המדינות" כתבו הסנטורים
בתוכנית גלובל אנטרי ישנם כ-1.4מיליון משתתפים מארגנטינה, אוסטרליה, קנדה, קולומביה, גרמניה, הודו, מקסיקו, ניו זילנד, פנמה, סינגפור, דרום קוריאה, שוויץ, טיוואן ובריטניה.
במאי 2012 חתמה מדינת ישראל על פיילוט שיצרף אותה למערכת הגלובל אנטרי והיא מיושמת בפועל החל מדצמבר 2015 ונהנים ממנה רק כ-250 אזרחים ישראלים, רובם אנשי עסקים שטסים בתדירות גבוהה מאוד בין שתי המדינות.
היתרון למחזיקי תעודת גלובל אנטרי הוא שהכניסה שלו מתאפשרת דרך מסלול מהיר שעובר דרך קיוסק אלקטרוני ולאחר שהוא עובר זיהוי ביומטרי הוא נכנס מיידית לארצות הברית, ובכך נחסך ממנו הזמן מאחר והוא אינו מעוכב בכניסה ואינו צריך להשיב על שאלותיו של שוטר ההגירה. מרגע שהוא יוצא מהמטוס ועד הרגע שהוא מגיע למסוע המזוודות יכולות לחלוף דקות ספורות.
היעדר רישום פלילי ואישור מרשות המסים שעברו של הפונה נקי, הן חובה על כל אזרח המעוניין להיות חלק מהתכנית, וכל פונה נדרש לשלם לממשל האמריקני סכום של 100 דולר כדי להצטרף לתוכנית, ובמקביל עליו להמשיך ולהוציא ויזה כנדרש בשגרירות ארה"ב.
בשנת 2016 ביקרו בארה"ב 410 אלף ישראלים, וביזבזו שם 1.7 מיליארד דולר. איגוד הסחר האמריקני הזהיר באחרונה שמספר הנוסעים מישראל לארה"ב דווקא בירידה וקרא לעודד הגעת ישראלים לארה"ב.