לבסיס:
- 1 תמר מג'הול רך, ללא גלעין
- 3/4 כוס גרעיני דלעת
- 1 כף שמן קוקוס
- 1 כף סירופ מייפל / אגבה
למילוי:
- 1/2 1 כוסות פרחי כרובית מאודים או מבושלים במים לריכוך
- 4 כפות קרם קוקוס מפחית מקוררת
- 3 כפות שמן קוקוס מומס
- 3 כפות סירופ מייפל / אגבה
- 1 כפית תמצית וניל טהור
- 3/8 כפית מלח
לציפוי:
- 1/4 כוס ריבת דובדבנים / פירות יער
- 1/8 כפית מלח
- תוספות אופציונליות: עלי כותרת של ורדים מיובשים, ניצני ורדים וקצת לבנדר
אופן ההכנה:
הכנת הבסיס:
1. במעבד מזון, טוחנים את כל מרכיבי הבסיס, מלבד המייפל, לפירורים דביקים. מוסיפים את המייפל ומעבדים עוד קצת.
2. מעבירים את התערובת לתבנית קפיצית עגולה בקוטר 12 ס"מ, ומרפדים היטב את התחתית. מעבירים למקפיא.
הכנת המילוי:
3. מוודאים שכל המרכיבים בטמפרטורת החדר לפני שמתחילים לעבוד. במעבד מזון, טוחנים את כל מרכיבי המילוי לתערובת חלקה.
4. מעבירים 3/4 מכמות התערובת לתבנית עם הבסיס, ואת השאר מותירים במעבד המזון.
הכנת הציפוי:
5. מוסיפים למעבד המזון את מרכיבי שכבת הדובדבנים וטוחנים לתערובת חלקה.
6. יוצקים את התערובת על המילוי הלבן, ובעזרת כף יוצרים מערבולת עדינה של שתי התערובות.
7. מקשטים בתוספות לבחירתכם (השמיים הם הגבול), ומעבירים למקפיא למשך 6 שעות לפחות עד לילה שלם, כדי שהעוגה תתייצב. לפני ההגשה, מחלצים את העוגה מהתבנית, מפשירים מעט על השיש, פורסים ומגישים. אם נותרו שאריות, שומרים אותן במקפיא.