באנו לעזור

איך להכניס לאוכל טעם אומאמי עמוק ועשיר

הטעם החמישי החמקמק שלא כולם יודעים לזהות נקרא ביפנית "אומאמי", או כמו שאנחנו מעדיפים לקרוא לו: "טעם של עוד". הרוטב הנהדר הזה מצליח להשיג בדיוק את המטרה הזו (מתכונים, אוכל)

|
2
| כיכר השבת |
זמן הכנה7 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • 1/2 כוס חמאת בוטנים איכותית
  • 3 כפות ציר מרק עוף חם
  • 3 כפות רוטב סויה
  • 3 כפות רוטב צ'ילי חריף (או כל רוטב חריף אהוב אחר)
  • 2 כפות מיץ ליים / לימון
  • 14 גרם שורש ג'ינג'ר, מגורד
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/4 כפית מולסה / דבש / סירופ תירס
  • 4 טיפות מי אננס
  • 1 כף אבקת סטיביה או פחות - לפי הטעם
  • 1 כף שמן שומשום
  • 1 כפית רוטב דגים (אופציונלי)

אופן ההכנה:

1. במיקסר, מקציפים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.

2. מאחסנים במקרר בצנצנת זכוכית מעוקרת ואוטמים היטב. עדיף להמתין יום אחד לפני השימוש, זה מסייע לטעמים להתמזג.

להגשה: מוזגים בנדיבות את הרוטב מעל בשר / עוף מוכן (מבושל או אפוי) ואפילו על סלט ירקות מגוון.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

2 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
אשלי
1
(נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
נאוה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות