זמן הכנה7 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 1/2 כוס חמאת בוטנים איכותית
- 3 כפות ציר מרק עוף חם
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב צ'ילי חריף (או כל רוטב חריף אהוב אחר)
- 2 כפות מיץ ליים / לימון
- 14 גרם שורש ג'ינג'ר, מגורד
- 1 שן שום, כתושה
- 1/4 כפית מולסה / דבש / סירופ תירס
- 4 טיפות מי אננס
- 1 כף אבקת סטיביה או פחות - לפי הטעם
- 1 כף שמן שומשום
- 1 כפית רוטב דגים (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. במיקסר, מקציפים יחד את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת חלקה.
2. מאחסנים במקרר בצנצנת זכוכית מעוקרת ואוטמים היטב. עדיף להמתין יום אחד לפני השימוש, זה מסייע לטעמים להתמזג.
להגשה: מוזגים בנדיבות את הרוטב מעל בשר / עוף מוכן (מבושל או אפוי) ואפילו על סלט ירקות מגוון.