רכיבים
- 10 נתחי שניצל עגל
- 2 כוסות תערובת פירות יבשים (תמרים / משמשים / שזיפים), חתוכים לרצועות דקות
- 2 בצלים, קצוצים
- 4 כפות שמן
- 2 כפות סילאן / דבש
- מלח ופלפל שחור גרוס
- קמצוץ אגוז מוסקט
לרוטב:
- 3 כפות ריבת משמשים
- 3 כפות קטשופ
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- 1 כף שבבי בצל
אופן ההכנה:
1. במחבת, מחממים את השמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מסירים מהאש, מעבירים לקערה ומערבבים פנימה את הפירות היבשים יחד עם הסילאן והתיבול.
2. בקצה כל שניצל, מניחים בנדיבות מהמילוי, ומגלגלים לגליל סגור. מסדרים את הגלילים המוכנים בתבנית צמוד אחד לשני, כשה"תפר" כלפי מטה.
3. בסיר קטן על אש נמוכה, מבשלים את ריבת המשמשים, הקטשופ ומיץ הלימון עד לקבלת מרקם אחיד. מסירים מהאש, מוסיפים את שבבי הבצל ומערבבים היטב.
4. יוצקים את הרוטב על גלילי הבשר, מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 25 דקות.
הצעת הגשה: ניתן לקשור כל גליל מוכן בבצל ירוק כסרט מתנה.
יש לכם שאלות על המתכון? כתבו לנו