לכבוד שבת

ריבועי לימון שפשוט אין דרך לפספס איתם

יש כאן איזון מדויק בין קרם לימוני עשיר ובסיס חמאתי מופלא שיקצור מחמאות מכולם. תודו לנו אחר כך (מתכונים לשבת, אוכל)

|
9
| כיכר השבת |
ריבועי לימון או "למון בארס" (צילום: shutterstock)
זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

לבסיס:

  • 226 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
  • 2 כוסות (250 גרם) קמח, מנופה

למילוי:

  • 4 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1/2 1 (300 גרם) כוסות סוכר לבן
  • 1/4 כוס (30 גרם) קמח, מנופה
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1. מחממים את התנור ל-175 מעלות.

2. בקערה בינונית, בעזרת מזלג או ידנית, מערבבים יחד את החמאה, הקמח והסוכר עד לקבלת בצק אחיד.

3. מרפדים תבנית מלבנית גדולה בנייר כסף, ומעל משטחים את הבצק, כך שירפד את כל התבנית בשכבה אחת ישרה.
4. אופים במשך 15-20 דקות או עד שהבצק יציב וזהוב.

הכנת המילוי:
5. מערבבים את הסוכר והקמח ביחד. שוברים את הביצים לקערה נפרדת, ואז טורפים אותם בהדרגה לתערובת היבשה. מוסיפים את מיץ הלימון, מערבבים ויוצקים הכל על הבסיס האפוי.

6. אופים במשך 20 דקות נוספות, מוציאים מהתנור ולאחר שהמאפה מצטנן מעט, מעבירים למקרר לשעתיים לפחות, ורק אז מקשטים באבקת סוכר בנדיבות וחותכים לריבועים.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

9 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

8
עשינו את העוגה עם תפוזים במקום לימונים יצא מעדן ללקק את השפתיים
שירה ושמחה
7
נשמע מצוין אני הולכת להכין כל המצרכים ישנן אך מדוע להשטיח על ניר כסף ולא על ניר אפיה לא בריא ניר כסף תשתדלו כמה שפחות זה גורם לא עלינו דמנציה שבת שלום
יעלה
6
לא היה לנו לימונים וניסינו עם תפוזים, יצא מעדן!! פשוט ללקק את השפתיים. היינו צריכים להשאיר בתנור חצי שעה במקום 20 דקות
שיר ושבחה
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות