רכיבים
- 1.4 ק"ג פרגיות, ללא עור וללא עצמות
- 2 כפיות פפריקה
- 2 כפיות כמון
- 1 כפית אבקת שום
- 1 כפית אבקת בצל
- 1 כפית פלפל אנגלי טחון
- 1 כפית כורכום
- 1 כפית מלח גס
- 1/4 כפית קינמון
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 3 כפות שמן זית
אופן ההכנה:
1. בקערה גדולה, מערבבים יחד את כל התבלינים. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים עד לקבלת משחת ציפוי.
2. בעזרת מגבת נייר, מייבשים את העופות, פורסים כל נתח לארבעה חלקים, ומצפים את העופות ב-1 כף שמן.
3. מוסיפים את נתחי העוף לקערת התבלינים, ומצפים כל נתח עוף במרינדה באופן שווה מכל הצדדים. מכסים היטב את הקערה בניילון נצמד, ומעבירים למקרר למשך 3-4 שעות עד לילה שלם.
4. מחממים את התנור לחום של 200 מעלות, ומסדרים את העופות בתבנית מרופד בנייר אפייה - שומרים על רווחים בין הנתחים ולא דוחסים אותם בתבנית. אופים במשך 15 דקות או עד שהעופות שחומים וצלויים ומוציאים.
5. לאחר שהעופות מצטננים מעט, פורסים כל נתח לפרוסות דקות ככל הניתן, ומסדרים אותן בחזרה בתבנית (אין צורך לשמור על רווחים).
6. אופים במשך 7-10 דקות נוספות או עד שקצוות העופות מקבלים גוון שחום יפה ומוציאים. מגישים מיד, חם, בלאפה / פיתה עם חומוס, חריף וירקות או בקערה עם אורז וסלט רענן בצד.