אמנם אנחנו לא תמיד מצליחים לזהות את התבלינים וארומת חביות האלון הצרפתיות, אך להבדיל בין יין זול ליקר? טוב, זה פשוט הרבה יותר.
ובכן, מה אם נאמר לכם שאתם יכולים לגרום לבקבוק יין זול לקבל טעם של בקבוק יוקרתי, מאלה השמורים להזדמנויות מיוחדות - תוך 30 שניות ובעזרת מכשיר שסביר להניח שנמצא אצלכם במטבח?
למומחי יין יש טריק מפתיע לשדרוג היין שנקרא "היפר דיקנטינג", כלומר ערבול היין בבלנדר במשך 30 שניות על מהירות גבוהה.
איך זה עובד? הרעיון הבסיסי מאחורי הפעולה הוא העובדה שיין צריך להיות חשוף לחמצן כדי לשחרר את הטאנינים שבו האחראיים על תחושת העפיצות ולהעשיר משמעותית את הארומות שעולות מהיין, מה שמרכך את מרקמו.
ניתן להשיג תוצאות אלה באמצעות כמה דרכים, כמו פתיחה מוקדמת של הבקבוק או בעזרת דקנטר - כלי לחדרור יין, וטריק הבלנדר עושה זאת אף הוא - רק באופן מהר ואגרסיבי יותר. ערבול היין מניב לגימה חלקה ומלאה והופך את חוויית השתייה לאיכותית הרבה יותר.