לכל אחד יש את רשימת "הפלאפליות" עליהן הוא ממליץ לכל חבר ששואל אותו על מקום טוב לסעוד בו ארוחה מהירה. הכדור המטוגן הזה, שסביב שאלת הלאום שלו ישנה סערה לא קטנה, האם הוא ישראלי אסלי או ערבי אורגינל, מתגלה כמאכל הכי נפוץ בארץ ובשל כך תוצאות בדיקה שנערכה לגביו אמורים להדאיג את חובבי הז'אנר החומוסי הזה
סיון קלינגבייל, מגישת התוכנית "עושות חשבון" בערוץ עשר, שחקרה את אותו מאכל לאומי סיפרה כי ממצאי התחקיר גרמו לה להפתעה גדולה.
"הופתעתי", סיפרה סיון, "מסתבר שבפלאפל יכולה להיות ליסטריה - מדובר בפיתה ששמים בה ירקות חיים וטחינה, שהם מאכלים רגישים".
היא המשיכה וציינה כי "לדברים האלה, מוסיפים חומוס, שאמנם טוגן מבחוץ, אבל באמצע של הכדור, לא".
"במהלך התחקיר אכלנו המון פלאפל", סיפרה, "ואיבדתי את התיאבון כשראיתי את התוצאות של הבדיקות". עוד ציינה המגישה כי "עבור אנשים בריאים, אי קולי וסלמונלה זה קלקול קיבה, אבל הבעיה היא עם מוחלשי המערכת החיסונית שייפגעו קשות".
קלינגבייל סיכמה את דבריה וגילתה שנודע לה במהלך התחקיר שהפלאפל - לא אמור להיות מחומוס. "את הפלאפל האמיתי אמורים להכין מפול", ציינה, "מסתבר כשמקלפים את הקליפה שלו, אז כבר לא אלרגים".
אוהבים פלאפל? תבדקו את הפלאפליה האהובה עליכם שלא תגרום לכם לעוגמת נפש שומנית.