רכיבים
- 170 גרם חמאה ללא מלח
- 2/3 כוס סוכר לבן
- 2/3 כוס סוכר חום בהיר
- 2 ביצים
- 1/2 1 כפיות תמצית וניל
- 2 כוסות קמח, מנופה
- 1 כפית סודה לשתייה
- 3/4 כפית מלח
- 1/2 2 כוסות שוקולד צ'יפס
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-180 מעלות, ומרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. במיקסר חשמלי מצויד בוו לישה, מקציפים את החמאה עם הסוכר הלבן והסוכר החום עד לקבלת קצפת בהירה ואוורירית, במשך 4-5 דקות.
3. מוסיפים 2 ביצים, אחת בכל פעם, מגרדים היטב את דפנות הקערה לאחר כל פעם. מוסיפים את תמצית הווניל ומקציפים לשילוב מלא.
4. מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומעבדים לבצק במהירות נמוכה במשך 1-2 דקות. מוסיפים לקערה את השוקולד-צ'יפס ומערבבים לשילוב מלא.
5. מסדרים בתבניות תלוליות בצק, כל אחת מ-3 כפות, ומשאירים כ-5 ס"מ בין כל תלולית, כיוון שהעוגיות מתפשטות באפייה.
6. אופים את 2 התבניות בו זמנית במשך 6-8 דקות. מסובבים את התבניות ואופים עוד 6-8 דקות. מסירים מהתנור, מסדרים על רשת תנור לצינון מלא ומעבירים לאחסון בכלי אטום בטמפרטורת החדר.