זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 4 בטטות גדולות, מקולפות וחתוכות לקוביות
- 1/2 כוס שמן זית
- מלח ופלפל שחור טרי
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- 1 גמבה בינונית, חתוכה לרבעים
- 2 כפות כמון טחון
- 1 כף גרידת תפוז (אופציונלי)
- 1/2 כוס פרוסות בצל ירוק פרוס
- 1/2 כוס עלי נענע טריים קצוצים
- 1-2 פלפל צ'ילי טרי, קצוצים
- 1/4 כוס צימוקים (אופציונלי)
אופן ההכנה:
1. מפזרים את הבטטות בתבנית, מזלפים מעל 2 כפות שמן, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-30 דקות. מדי פעם מערבבים והופכים, כדי שהחום ייאפה את כולן באופן שווה. מסירים מהתנור.
2. במעבד מזון, מניחים את 6 כפות השמן הנותרות, החומץ, רבעי הגמבה, הכמון וגרידת התפוז. מתבלים במעט פלפל שחור ומלח וטוחנים עד לקבלת רוטב חלק.
3. בקערה, מערבבים את הבטטות החמות, הבצל הירוק, הנענע, פלפלי הצ'ילי והצימוקים יחד עם 1/2 כוס מהרוטב. שומרים בכלי אטום במקרר עד להגשה, ומגישים בטמפרטורות החדר.