ימי החנוכה מאפשרים לכולנו זמן איכות עם הילדים, בין אם זה בימים בהן אתן מבלות איתם את חופשת החג או במפגשים המשפחתיים להדלקת נרות. ציון נס פח השמן אינו מחייב בהכרח רק מזונות מטוגנים, בפרט עבור הקטנטנים שרוכשים את הרגלי התזונה הראשונים שלהם.
לפניכן מתכונים מנצחים, המתאימים לחנוכה ולימי החורף הקרים, ששלחו אלינו אימהות. נסו אותם בבית, יחד עם הקטנטנים. בתאבון!
שני מתכוני לביבות המהוות מזון אצבעות לתינוקות ולא רק לחנוכה...ובמתכונת של אפייה במקום טיגון
לביבות גבינה:
מצרכים:
2 כפות קמח תופח, 1 ביצה, 1 קופסת גבינה לבנה
אופן ההכנה:
מערבבים ביצה וגבינה ומוסיפים את הקמח עד לקבלת בלילה חלקה.. יוצרים לביבות אותן יוצקים לתבנית שקעים משומנת אופים בתנור שחומם מראש למשך כרבע שעה או עד להשחמה קלה
לביבות בטטה עם יוגורט –
מצרכים:
3 בטטות, 1 בצל, 2/3 כוס קמח, מעט שמן זית לטיגון הבצל ויוגורט לא ממותק
אופן הכנה:
מקלפים את הבטטות ומבשלים בסיר עם מים עד התרככות. בינתיים מטגנים במעט שמן זית בצל קצוץ דק עד השחמה קלה. מועכים את הבטטות לפירה ומוסיפים את הבצל המטוגן והקמח . טעמים את הבלילה . מתקנים טעמים. אם דלילה – להוסיף קצת קמח.
אופים בתנור שחומם מראש עד להשחמה קלה.
למתכונים נוספים היכנסו ל'טפריט' של מטרנה בו תוכלו למצוא מגוון מתכונים המותאמים במיוחד לקטנטנים.
יש לך שאלה? את מוזמנת לפנות למומחיות של מטרנה: המרכז לייעוץ תזונתי של מטרנה 1800-32-33-33 שיחת חינם. שעות הפעילות: ימים א-ה 8:00-20:00, יום ו וערבי חג 8:00-12:00