לבצק:
- 1 ראש כרובית בינוני, מחולק לפרחים וקצוץ גס
- 1/2 כוס גבינת עיזים
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 ביצה
- קורט מלח
לחומוס המתובל:
- 30 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות פפריקה מעושנת
- 1-2 כפיות שבבי פלפל אדום מיובש
- 1 כפית זרעי שומר
- 1 כפית זרעי חרדל
- 1 כפית אבקת בצל
- 1/2 כפית מלח
תוספות:
- 1 כוס רוטב עגבניות ביתי או קנוי
- 200 גרם מוצרלה, פרוסה
- קמצוץ שבבי פלפל אדום מיובש (אופציונלי)
- 1/2 כוס גבינת פרמזן מגוררת
- 1 כוס עלי בזיליקום טריים, קרועים או קצוצים
- עלי ארוגולה טריים לקישוט (אופציונלי)
אופן ההכנה:
מתכון ל-1 פאי פיצה בקוטר 30 ס"מ
הכנת הבצק:
1. במעבד מזון, טוחנים את הכרובית עד לקבלת פירורים שמזכירים אורז. שופכים את פירורי הכרובית על מגבת נקייה, סוגרים את קצוות המגבת וסוחטים החוצה כמה שיותר נוזלים מהכרובית. זהו שלב חשוב לקבלת בצק טוב.
2. בקערה גדולה, מערבבים את הכרובית עם גבינת העיזים, הפרמזן, הביצה והמלח עד לקבלת עיסה אחידה.
3. מעבירים את העיסה לתבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה, ויוצרים צורה של פאי בצק עגול בקוטר של 30 ס"מ. מוודאים שהבצק מהודק ואין בו חורים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות או עד שהבצק זהוב. בעזרת מרית, הופכים את הבצק ואופים עוד 10 דקות.
הכנת גרגרי החומוס:
4. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית גבוהה, מוסיפים את השמן, החומוס והתבלינים ומערבבים היטב. מבשלים במשך 5 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות, עד שגרגרי החומוס זהובים ופריכים. מסירים מהאש.
הרכבת הפיצה:
5. מורחים את הבסיס האופי ברוטב העגבניות, מפזרים מעל פרוסות מוצרלה, פרמזן ושבבי פלפל אדום ואופים במשך 5 דקות או עד שהגבינה נמסה.
6. מפזרים את גרגרי החומוס המתובלים על הפיצה ואופים עוד 5 דקות או עד ששולי הבצק משחימים. מוציאים מהתנור, מפזרים מעל בזיליקום וארוגולה ומגישים מיד.