רכיבים
- 2 כפות שמן זית
- 1/4 כוס קמח, מנופה
- 1/2 כפית אבקת בצל
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 1/8 כפית שבבי פלפל אדום מיובש
- 2 שיני שום גדולות, כתושות / מגוררות
- 450 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל ביס
- 1/4 כוס + 1 כף דבש
- 1 כפית חומץ אורז
- 3 כפות רוטב סויה
- 1 כפית שומשום
אופן ההכנה:
1. במחבת / סיר רחב, מחממים את שמן הזית על אש בינונית.
2. בכלי קטן, מערבבים היטב את הדבש, החומץ, רוטב הסויה והשום.
3. בשקית זיפ-לוק גדולה, מערבבים את הקמח, הפלפל השחור, שבבי הפלפל האדום ואבקת הבצל. מוסיפים את קוביות העוף ומנערים היטב לציפוי מלא.
4. כשהשמן חם, מורידים אליו בזהירות את קוביות העוף המצופות בתיבול. מטגנים במשך 5 דקות מכל צד לגוון שחום בהיר, ויוצקים למחבת את תערובת הדבש והסויה. מנמיכים את האש ומבשלים במשך 10 דקות. הופכים פעם אחת את העופות במהלך הבישול.
5. מסירים מהאש, ממתינים 5 דקות לפחות ורק אז מעבירים את נגיסי העוף לצלחות הגשה, על מצע אורז לבן נדיב. מפזרים מעל שומשום ובצל ירוק טרי קצוץ ומגישים מיד.