רכיבים
- 350 גרם דלעת, חתוכה לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 200 גרם תפוחי אדמה בקליפה זהובה, חתוכים לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- שמן זית
- מלח ופלפל שחור
- 450 גרם כרוב ניצנים, קצוצים גס
- 1 כף חומץ לבן
- 2 ביצים גדולות, בטמפרטורת החדר
- גרידת קליפה מלימון קטן
- חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-220 מעלות. מפזרים את קוביות הדלעת ותפוחי האדמה בתבנית, מזלפים מעל שמן, מתבלים במלח ופלפל שחור ואופים במשך 15 דקות.
2. מערבבים את כרובי הניצנים הקצוצים עם שמן זית, מלח ופלפל שחור.
3. מוציאים את הדלעת ותפוחי האדמה מהתנור, מערבבים איתם את כרוב הניצנים ומחזירים לתנור לאפייה של 8-6 דקות, עד שהירקות זהובים ורכים ועלי הכרובים פריכים.
הכנת ביצה עלומה:
4. במקביל, ממלאים במים סיר בינוני, מוסיפים את החומץ ומביאים אותו לרתיחה עדינה - צריכות להיווצר בועות קטנות סביב תחתית ושולי הסיר, אך אל תתנו למים לרתוח.
5. שוברים ביצה לכלי קטן. בעזרת כף, מערבבים את המים שבסיר במעגלים ויוצרים מערבולת עדינה. בזהירות, שופכים את הביצה לתוך המים. מבשלים במשך 2 דקות, ללא הפרעות, ולאחר מכן מסירים את הביצה מהסיר בעזרת כף מחוררת ומניחים על צלחת מרופדת בנייר מגבת. חוזרים על הפעולה עם הביצה הנותרת.
אופן ההגשה: מחלקים את הירקות בין שתי צלחות, מניחים מעל ביצה עלומה, מפזרים מעל גרידת לימון ופטרוזיליה ומגישים מיד.