רכיבים
- 3 ביצים גדולות
- 3 כוסות אבקת סוכר
- 1/4 1 כוסות אבקת קקאו לא ממותקת
- 1/2 כפית קינמון
- 1/4 כפית מלח ים איכותי
- 1/2 1 כפיות תמצית וניל
- 1 כוס שוקולד מריר קצוץ
אופן הכנת עוגיות קקאו ללא גלוטן:
מתכון ל-22 עוגיות
1. מחממים את התנור ל-175 מעלות, וממקמים רשתות אפייה בשליש העליון והתחתון של התנור. מרפדים 2 תבניות בנייר אפייה.
2. בקערה בינונית, טורפים קלות את הביצים.
3. מנפים יחד לקערה את אבקת הסוכר, הקקאו, הקינמון והמלח. מוסיפים את הביצים, וטורפים עד שנוצרת בלילה חלקה, במשך כדקה. מוסיפים את תמצית הווניל והשוקולד הקצוץ ומערבבים עד לשילוב מלא (עוברים למרית גומי במידת הצורך). הבלילה צריכה להיות סמיכה מאוד ודביקה.
4. בעזרת כף, יוצקים תלוליות מהבלילה על התבניות המוכנות, כ-11 עוגיות בכל תבנית במרחקים של 1 ס"מ ביניהן, כיוון שהן מתפשטות באפייה.
5. אופים במשך 10-12 דקות, ובאמצע האפייה מחליפים את המיקום של התבניות ומסובבים אותן, עד שהעוגיות מתייצבות בקצוות ונסדקות קלות מלמעלה. העוגיות עשויות להיראות מעט בלתי אפויות במרכזן - וזה בדיוק מה שאתם רוצים. מסירים מהתנור ונותנים לעוגיות להצטנן לחלוטין לפני שמעבירים אותן לכלי אטום. מאחסנים בטמפרטורת החדר עד שבוע.