זמן הכנה25 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 6 ראשי שום, מפורקים לשיניים ומקולפים
- 3 עלי דפנה
- 6 גבעולי תימין
- 3 פלפלי צ'ילי מיובשים שלמים
- 2 כוסות שמן זית
אופן הכנת קונפי שום:
מתכון ל-3 צנצנות בנפח 250 מ"ל
1. בסיר קטן, מבשלים את כל המרכיבים יחד על אש נמוכה במשך 30 דקות או עד ששיני השום מתרככות, אך אינן שחומות. מסירים מהאש ונותנים להן להצטנן לטמפרטורת החדר.
2. מחלקים את התערובת בין 3 צנצנות נקיות בנפח 250 מ"ל כל אחת, לאחסון נוח - ראשית מניחים את המוצקים שבסיר בין הצנצנות ועליהם יוצקים את הנוזל. אוטמים היטב ומשתמשים מיד. ניתן לשמור במקפיא עד 4 חודשים.