זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 4 זוקיני, מקולפים לסירוגין ומגוררים גס
- 2 כפיות מלח
- 1 כף שמן זית
- 1 בצל מתוק, קצוץ דק
- 1 שן שום, כתושה
- 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
- מלח ופלפל שחור
אופן הכנת אורז זוקיני:
1. סוגרים את הזוקיני המגוררים בתוך מגבת נקייה וסוחטים היטב.
2. בקערה, מערבבים את הזוקיני ו-2 כפיות מלח, ומעבירים למסננת למשך 15-20 דקות. מדי פעם לוחצים לניקוז הנוזלים.
3. בסיר גדול, נמוך ורחב, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים במשך 4-5 דקות, עד לשקיפות.
4. מוסיפים לסיר את השום והזוקיני ומבשלים במשך 1-2 דקות. מוסיפים את גבינת הפרמזן (אם רוצים), מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומגישים מיד, חם.