כיכר השבת
באנו לשדרג

"אורז" זוקיני קליל ובריא שאפשר להגיש ליד כל דבר

זוכרים את אורז הכרובית? אז הנה גרסה נוספת ומעולה לא פחות שאפשר להכין פרווה או חלבי ולהגיש עם כל דבר ואפילו להגיש כעיקרית בארוחה קלילה (מתכונים, אוכל)

|
4
| כיכר השבת |
זמן הכנה35 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה

רכיבים

  • 4 זוקיני, מקולפים לסירוגין ומגוררים גס
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כף שמן זית
  • 1 בצל מתוק, קצוץ דק
  • 1 שן שום, כתושה
  • 1/4 כוס גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי)
  • מלח ופלפל שחור

אופן הכנת אורז זוקיני:

1. סוגרים את הזוקיני המגוררים בתוך מגבת נקייה וסוחטים היטב.

2. בקערה, מערבבים את הזוקיני ו-2 כפיות מלח, ומעבירים למסננת למשך 15-20 דקות. מדי פעם לוחצים לניקוז הנוזלים.

3. בסיר גדול, נמוך ורחב, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים את הבצל ומאדים במשך 4-5 דקות, עד לשקיפות.

4. מוסיפים לסיר את השום והזוקיני ומבשלים במשך 1-2 דקות. מוסיפים את גבינת הפרמזן (אם רוצים), מתבלים במלח ופלפל שחור, מערבבים ומגישים מיד, חם.

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

4 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

2
מה הכוונה?
משה
1
לא שכחו אןרז.משתמשים בזקוני במקום אורז.נראה כמו אורז. (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
דנה מהדרום
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות