רכיבים
- 140 גרם שוקולד מריר
- 240 גרם מרגרינה בטעם חמאה / חמאה, רכה
- 2 כוסות סוכר
- 4 ביצים גדולות
- 1/4 1 כוסות קמח, מנופה
- 1 כף תמצית וניל
- 200 גרם ריבת חלב (פרווה / חלבי)
- להגשה: גלידה בטעם אהוב וריבת חלב
אופן ההכנה:
1. מחממים את התנור ל-160 מעלות צלזיוס, ומשמנים בנדיבות נייר אפייה בתבנית ריבועית בגודל 20X20 ס"מ או מרססים בתרסיס אפייה תבנית אפייה בגודל זהה בעלת ציפוי בלתי דביק.
2. מניחים את השוקולד בקערה בטוחה לחימום מיקרוגל ומחממים אותו במרווחים של 45 שניות. לאחר כל פעם מערבבים, עד שהשוקולד נמס לחלוטין. מניחים בצד לצינון במשך 20 דקות.
3. במיקסר עם וו בחישה, מעבדים את החמאה והסוכר עד לקבלת קרם בהיר ואחיד.
4. מוסיפים את הביצים, אחת בכל פעם, ובוחשים היטב אחרי כל תוספת. מנמיכים את מהירות המיקסר, ומזלפים פנימה בזרם דק את השוקולד המומס. מערבבים עד לשילוב מלא.
5. מוסיפים לקערת המיקסר את תמצית הווניל והקמח, ממשיכים לערבב ומגרדים את צידי הקערה, אם נדבקו אליה חלקים מהתערובת. כשהבלילה חלקה ללא גושים, יוצקים אותה לתבנית המשומנת.
6. מניחים את ריבת החלב בקערה בטוחה לשימוש במיקרוגל, ומחממים במשך 30-45 שניות. גורפים את ריבת החלב מהקערה על פני בלילת הבראוניז, ובעזרת החלק הרחב והשטוח של סכין, מורחים את ריבת החלב על הבלילה.
7. אופים במשך 45-50 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. נותנים לבראוניז להתקרר במשך 15 דקות בתבנית ורק אז הופכים אותם בזהירות למגש שטוח. חותכים לריבועים ומגישים לצד גלידת וניל (או כל טעם אהוב אחר) וזילוף של ריבת חלב.