סורבה תות:
- 450 גרם תותים
- 1/4 כוס דבש
סורבה מלון:
- 1 מלון מזן 'טל הדבש' (ירוק)
- 1/4 כוס דבש
סורבה אוכמניות:
- 450 גרם אוכמניות קפואות
- 1/4 כוס דבש
סורבה אפרסק:
- 450 גרם פלחי אפרסקים קפואים
- 1/4 כוס דבש
אופן ההכנה:
הכנת סורבה תות:
1. בעזרת קש, מסירים את עלי התותים וחוצים לשניים. משטחים את החצאים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומקפיאים במשך כשעתיים.
2. מעבירים את חצאי התותים הקפואים למעבד מזון יחד עם הדבש, וטוחנים למרקם חלק.
3. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית בעלת שוליים גבוהים, ומקפיאים עד להתייצבות מלאה.
הכנת סורבה מלון:
1. חוצים לשניים את המלון, ומסירים את הזרעים. חותכים את המלון לקוביות, משטחים בשכבה אחת בתבנית מרופדת בנייר אפייה, ומקפיאים עד להתקשות.
2. מעבירים את קוביות המלון למעבד מזון יחד עם הדבש, וטוחנים למרקם חלק.
3. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית בעלת שוליים גבוהים, ומקפיאים עד להתייצבות מלאה.
הכנת סורבה אוכמניות:
1. במעבד מזון, טוחנים את האוכמניות והדבש, עד לקבלת מרקם חלק.
2. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית בעלת שוליים גבוהים, ומקפיאים עד להתייצבות מלאה.
הכנת סורבה אפרסק:
1. במעבד מזון, טוחנים את פלחי האפרסקים והדבש, עד לקבלת מרקם חלק.
2. יוצקים את התערובת לתבנית מלבנית בעלת שוליים גבוהים, ומקפיאים עד להתייצבות מלאה.