אם תגיעו לקוסטה ריקה, תוכלו למצוא מטעים רחבי ידיים עמוסים בפרי מוכר עם טוויסט: האננס הצהוב שמסמל את כל מה שקיץ הפך לוורוד!
לפני כחצי שנה, אישר מנהל המזון והתרופות האמריקאי (ה-FDA) כי האננס הוורוד בטוח לאכילה, ומאז החלה החברה המייצרת אותו - Del Monte - לגדל אותו בכמויות מסחריות וכיום ניתן למצוא אותו בשווקים תחת השם "אננס ורוד-בשר אקסטרה מתוק".
קליפתו של האננס ורוד, בשרו ורוד ולמעשה, גם טעמו מתוק יותר מאננס רגיל.
איך זה קורה? האננס הוא גרסה מהונדסת של הזן 'אננס זהוב אקסטרה מתוק' שהמרכיב הדומיננטי בו הוא פיגמנט ורוד הנקרא ליקופן, זה שאחראי לצבעם האדום של האבטיחים והעגבניות, המגביר את מתיקות האננס ומפחית את ייצור האנזים ברומלין שגורם לפה לעקצץ ואפילו לשרוף בעת אכילת אננס (צהוב).
בנוסף, בעוד שבאננסים הרגילים, אנזימים מסוימים הופכים את הליקופן לבטא-קרוטן הגורם לצבעו הצהוב, באננס הוורוד, פעילותם של אנזימים אלה מופחתת.