בצל
חותכים את השורש בצד אחד, ואת הירק שנותר חוצים לחצי. מקלפים וחותכים בסכין חד לאורך ואז לרוחב - כך יתקבלו קוביות מדוגמות שינצלו את כל שטח הבצל.
אננס
מסירים את העלים והחלק התחתון, כך שניתן להעמיד את הפרי באופן יציב. בעזרת סכין חדה, חותכים את הקליפה הקוצנית לאורך, חוצים באמצע לאורך, מסירים את הליבה ואז חותכים לרוחב לפלחים או קוביות.
שורש ג'ינג'ר
בעזרת כפית, מגרדים את הקליפה ולאחר מכן מגררים בפומפייה.
שום
משרים את שיני השום במים במשך דקה, והקליפה תיפרד בקלות.
בטטה ותפוחי אדמה
חותכים ל-3 לאורך, וכל חלק מחלקים ל-2 לאורך וחותכים לרוחב לקוביות.
איך לפלט תפוז ופירות הדר
חותכים את החלק העליון והתחתון ליציבות, ובעזרת סכין, מסירים את הקליפה, כך שיישארו פלחים נקיים.
גמבה ופלפלים
חותכים את החלק העליון והתחתון, ו"פותחים" את המעגל, כך שהגמבה נפרשת למעין מלבן שניתן לפרוס בקלות לכל צורה שרוצים.
גזר
חותכים את החלק העליון והתחתון, חוצים לאורך לשני חלקים וכל חלק חותכים ל-3 רצועות לאורך, אותן אפשר לקצוץ לקוביות.
מנגו
חותכים את החלק העליון והתחתו ומעמידים על משטח יציב. בעזרת סכין חדה, מקלפים את הקליפה כלפי מטה, וחותכים את הפרי עד לגרעין משני הצדדים. מחלקים כל צד לרצועות ארוכות וחותכים אותן לרוחב, לקוביות.