רפורמת טיפולי השיניים לילדים מתרחבת והגיל עולה כשהיעד עד שנת 2020 עומד על גיל 18. שינוי נוסף ומשמעותי, כדי להקל על העומסים של הרופאים בקופות החולים יוכלו ההורים לפנות עם ילדיהם גם לרופאים פרטיים במימון המדינה, כך על פי הדיווח ב'ידיעות אחרונות'.
כזכור, בשנת 2010 נכנס לתוקפו חוק בו ניתנים טיפולי שיניים בחינם לילדים עד גיל שמונה. בשנים האחרונות התרחבה הרפורמה — וכיום ילדים עד גיל 15 זכאים לקבל טיפולי שיניים בחינם. לפני מספר חודשים הוחלט להרחיב את גיל הילדים שיהיו זכאים לקבל טיפולים בחינם: בתחילת 2018 התוכנית תכלול את כל הילדים עד גיל 16, בתחילת 2019 התוכנית תכלול את כל הילדים עד גיל 17 ובתחילת 2020 התוכנית תכלול את כל הילדים עד גיל 18.
כיום זכאים כ־2,585,000 ילדים לקבל סל שירותים לטיפול בבריאות השן. בשנים האחרונות חלה עליה דרמטית במספר הטיפולים. בשנת 2015 ניתנו כ־3,940,000 טיפולים, עלייה של כ־75% ביחס לכ־2,250,000 טיפולים שניתנו ב־2011.
העלייה המשמעותית במספר הטיפולים גרם לעומס רב אצל הרופאים של קופות החולים. על פי ההערכה לתכנית החדשה יצטרפו כאלף רופאים פרטיים שחברים בהסתדרות רופאי השיניים בישראל ומשרד הבריאות נמצא בשלבים אחרונים של קביעת הסכמים עם קופות החולים שיאפשרו למבוטחים שלהן לקבל טיפול אצל הרופאים הפרטיים.
על פי הערכה, העלות של רפורמת הוספת הרופאים הפרטיים תעמוד על כחמישה מיליון שקלים מקופת המדינה. במשרד הבריאות מוכנים לשלם את הסכום הזה כדי לאפשר למספר רב יותר של ילדים לקבל טיפול מפני שזמני ההמתנה לקבלת טיפול הם ארוכים ובמקרים מסוימים ההורים נאלצים לפנות לרופאים פרטיים כדי שהבעיה בשיניים של ילדיהם לא תחמיר.
כאשר התוכנית תצא לפועל — יוכלו ההורים לגשת עם ילדיהם לרשימת הרופאים שעובדים בקופת החולים או ב"תאגיד הבריאות" החדש, לקבוע תור ולהעביר כרטיס מגנטי. במסגרת ההסכם — המדינה תעביר את התשלום המלא לקופת החולים וזו תעביר את התשלום לרופא המטפל.