חופש. אין עבודה. הבוקר מתעורר לאיטו, ואתם מחליטים להתפנק בארוחה מהז'ורנל: פנקייקס מושלמים לצד כוס קפה איכותי (בתרחיש הזה, ניצבת לכם על השיש מכונת קפה משוכללת) וגם לריבה טובה לא תתנגדו.
הדרך היחידה בה חלום-הבוקר הזה יכול להפוך לאפילו טוב יותר? אם הפנקייקס שלכם יהיו אווריריים ותפוחים ולא סטנדרטיים או חלילה דקים מדי, על גבול הקרפ (שגם לו אנחנו רוחשים כבוד גדול, אך לא בו מדובר הפעם).
למזלכם, הפתרון קל מאוד: כל מה שאתם צריכים לעשות זה להחליף מחצית מכמות החלב במתכון הפנקייקס שלכם עם - ובכן, יושבים? - סודה!
איך זה עובד? כאשר הבלילה מתחממת ומתבשל, בועות האוויר בסודה מתרחבות, מה שגורם לפנקייקס לתפוח לגבהים חדשים (לידיעתכם, זה עובד גם בוופל בלגי).
והנה מתכון לפנקייקס בסיסיים מעולים ומתכון לפנקייקס שוקולד נהדרים לא פחות.