רכיבים
- 4 כפות שמן זית
- 1 חציל גדול, פרוס לרצועות בעובי 2.5 ס"מ
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1 בצל, פרוס דק
- 3 שיני שום
- 800 גרם עגבניות מרוסקות משימורים
- 1 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 450 גרם פסטה בגודל ביס (כמו ריגטוני)
- 1/4 כוס פטרוזיליה טרייה קצוצה
- 1/4 כוס בזיליקום טרי קצוץ
- 1/2 כוס גבינת פקורינו מגוררת (אופציונלי)
אופן הכנת פסטה א-לה נורמה:
1. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית על אש בינונית, מוסיפים את החצילים בקבוצות - כדי שהשמן לא יתקרר - ומטגנים אותם מכל צד עד להזהבה. מוציאים לצלחת גדולה, ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
2. לאותה מחבת, מוסיפים את הבצל ומאדים במשך 3-4 דקות עד לריכוך. מוסיפים את שיני השום בשלמותן, ומטגנים עוד דקה נוספת, עד שהשום ריחני.
3. מוסיפים למחבת את העגבניות ומביאים לרתיחה. מתבלים בצ'ילי גרוס, מלח ופלפל שחור, ומבשלים במשך 15-20 דקות על אש בינונית, עד שהרוטב מתאחד. טועמים ומשפרים תיבול, אם צריך.
4. במקביל, מרתיחים על אש גבוהה סיר גדול מלא במים מומלחים בנדיבות, מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל האריזה, מוציאים ומסננים היטב.
5. מוסיפים את הפסטה והחצילים לרוטב ומערבבים היטב לציפוי מלא. מוסיפים את הפטרוזיליה, הבזיליקום והפקורינו, מערבבים ומגישים מיד.