1. עגבניות
לא תעשה: לאחסן במקרר.
עשה: להניח אותן הפוכות על מגש עץ באזור מוצל וקריר, ללא גישה ישירה של קרני שמש.
2. בצל ושום
לא תעשה: לאחסן במזווה יחד עם תפוחי האדמה.
עשה: לחורר בנדיבות שקיות נייר, לציין על כל אחת מהן מה היא מכילה, להכניס לתוכן את הבצלים והשומים, לסגור בסיכה משרדית ולאחסן במקום אפלולי ומאוורר היטב (לחלופין, ניתן להשתמש בגרבונים נקיים).
3. בצל ירוק
לא תעשה: לאחסן בתפזורת במקרר.
עשה: למלא צנצנת זכוכית במים עד מחציתה, למקם בתוכה את הבצל הירוק ולהמתין כמה ימים. החלק הירוק יגדל שוב מחדש! כשהמים נגמרים, מוסיפים עוד.
עם זאת, חשוב לציין שבשיטה זו לא ניתן להשתמש בחלק הלבן של הבצל, כיוון שהוא מרקיב.
4. פטריות טריות
לא תעשה: לאחסן בשקית במגירת המקרר.
עשה: לקפל את שוליה של שקית נייר ליצירת מעין קערת נייר, ולאחסן במקרר - אך לא בסמוך למאכלים עם ריח חזק, הפטריות יספגו אותו וטעמן ישתנה.
5. בננות
לא תעשה: לפרק את אשכול הבננות.
עשה: לעטוף בנייר נצמד את החלק העליון של אשכול הבננות, ולעטוף מחדש אחרי כל פעם שמשחררים בננה.