זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 8 חלקי עוף (משולשים ושוקיים)
- מלח ופלפל שחור טחון טרי
- 1/2 כוס + 2 כפות שמן זית
- 5 גבעולי תימין טריים
- 40 שיני שום, קלופות ושלמות (ניתן להפחית ל-30)
אופן הכנת תבשיל עוף בשיני שום ותימין:
1. מחממים את התנור לחום בינוני של 180 מעלות.
2. מתבלים את חלקי העוף במלח ופלפל שחור, ומצפים אותם ב-2 כפות שמן זית מכל הצדדים.
3. מחממים מחבת שמתאימה גם לאפייה בתנור על אש גבוהה, ומבשלים את העופות במשך 5-7 דקות מכל צד, עד להשחמה יפה.
4. מסירים מהאש, ומוסיפים למחבת את 1/2 כוס שמן הזית, התימין וכל שיני השום. מכסים את המחבת ואופים בתנור במשך שעה וחצי.
5. מוציאים את המחבת מהתנור, ומניחים בצד למשך 15 דקות - לא מסירים את המכסה. שומרים על הפלטה, מעל סיר נוסף - אתם לא רוצים שהשום יישרף חלילה, ומגישים עם המון חלה - יש המון רוטב לנגב איתה ושום רך וריחני למרוח עליה.