רכיבים
- 2 כוסות (250 גרם) אפונה קפואה
- 1 כף שמן זית + תוספת לאפייה
- 1 בצל לבן גדול, חתוך לקוביות
- 3 שיני שום, כתושות
- 1/2 1 (140 גרם) כוסות קמח חומוס*
- 1 כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 2 כפות עשבי תיבול טריים או יבשים, קצוצים דק (כמו, רוזמרין, פטרוזיליה, נענע)
אופן הכנת קציצות אפונה אפויות:
*קמח חומוס הוא מוצר יסוד במטבח ההודי ותוכלו למצוא אותו פעמים רבות גם בזה הפרסי. קמח החומוס מכיל שיעור חלבון גבוה יותר מקמחים אחרים ונחשב לאחד הקמחים הכי בריאים שיש. ניתן להשיגו בכשרות מהדרין בד"צ ירושלים בסופרים ורשתות שמוכרים מוצרים ללא גלוטן.
1. מחממים את התנור ל-180 ומרפדים תבנית בנייר אפייה משומן.
2. בסיר בינוני, מניחים את האפונה, מכסים במים ומביאים לרתיחה לפי הוראות היצרן שעל האריזה. מסננים היטב.
3. במחבת, מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל ואת השום במשך כמה דקות, עד לריכוך. מסירים מהאש.
4. מוסיפים את האפונה, הבצל והשום למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם סמיך.
5. מוסיפים למעבד המזון את קמח החומוס, הסודה לשתייה, המלח ועשבי התיבול וטוחנים לאיחוד מלא.
6. מרטיבים את הידיים ויוצרים מהעיסה קציצות שוות בגודלן ומעט פחוסות. מסדרים אותן בתבנית המוכנה, ומברישים בשמן זית.
7. אופים בתנור שחומם מראש במשך 15-18 דקות, עד לקבלת גוון שחום-זהוב. מגישים מיד או שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים ובמקפיא - עד חודש.