רכיבים
- 1 כוס יוגורט יווני
- 1 כף שמיר טרי קצוץ
- 1 כף פטרוזיליה טריה קצוצה
- 2 שיני שום כתושות
- 4 ביצים
- 4 <a href="http://www.kikar.co.il/220777.html">פיתות נאן מוכנות בבית</a> או קנויות
- גרידת קליפה מלימון אחד
- 1/4 כוס <a href="http://www.kikar.co.il/179923.html">ממרח עגבניות מיובשות ביתי</a> או קנוי
- 1-2 כוסות עלי בייבי תרד טריים
- 113 גרם גבינת עיזים, מפוררת
- רוטב חמאה פיקנטי:
- 30 גרם חמאה
- 2 כפות שמן קוקוס / שמן זית
- 1-2 כפית שבבי צ'ילי גרוס
- 1/2 כפית פפריקה מתוקה
- להגשה: שומשום קלוי, שמיר ונענע טריים ומלח
אופן הכנת פיצה נאן עם ביצים טורקיות:
1. הכנת רוטב היוגורט המתובל: בקערה, מערבבים את היוגורט היווני, השמיר, הפטרוזיליה, השום וקורט מלח ופלפל שחור. מעבירים למקרר וממשיכים בהכנת ה"פיצה".
2. מחממים במחבת על אש בינונית-גבוהה שמן זית, ומטגנים את הביצים לביצי עין.
3. קולים או מחממים קלות את 4 פיתות הנאן, ומורחים על כל אחת מרוטב היוגורט בנדיבות. מעליו, מורחים ממרח העגבניות המיובשות ומערבלים את שני הרטבים יחד.
4. מניחים 1-2 ביצים על כל פיתה, ומפזרים מעל גרידת לימון ועלי תרד.
5. הכנת רוטב החמאה הפיקנטי: בסיר קטן ממיסים יחד את החמאה, שמן הקוקוס / הזית, שבבי הצ'ילי והפפריקה, ויוצקים את הרוטב החם על ביצי העין.
6. מקשטים בנענע ושמיר, שומשום קלוי וגבינת עזים מפוררת ומגישים מיד.