זמן הכנה15 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 2 כוסות כדורי אפונה טריה
- 20 עגבניות שרי, חצויות
- 10 שיני שום, פרוסות
- 4-5 כפות שמן זית
- מלח גס
אופן הכנת אפונה טריה מוקפצת עם עגבניות שרי:
1. בווק על אש בינונית-גבוהה, מחממים את שמן הזית, מוסיפים את האפונה, חצאי עגבניות השרי והשום, ומתבלים במלח גס לפי הטעם.
2. מקפיצים הכל יחד במשך 7 דקות ומסירים מהאש.
ניתן להגיש חם לצד עוף בתנור - ולשמור על הפלטה (לא ישירות, אלא על גבי סיר) או להגיש קר כסלט במנה ראשונה ולשמור בכלי אטום במקרר.