דו"ח גלובלי חדש של ארגון הבריאות העולמי, חושף כי חלה עלייה משמעותית בשיעור הסובלים מהפרעות דיכאון בכל העולם בעשר השנים האחרונות.
הדו"ח החדש של ארגון הבריאות העולמי מגלה עלייה של 18% בשיעור הסובלים מהפרעות דיכאון בעולם, משנת 2005 עד 2015. בארגון מציינים עוד כי ברוב העולם קיימת בעיית נגישות לאבחון מוקדם וטיפול בהפרעות דיכאון וחרדה, והתוצאה היא לא רק פגיעה באיכות החיים וסכנת אובדנות, אלא גם עלות כלכלית המוערכת בהפסד של מעל טריליון (אלף מיליארדים) של דולרים כל שנה.
על פי הדו"ח, חיים כיום בעולם כ-322 מיליון איש הסובלים מדיכאון, מרביתם בדרום מזרח אסיה ומערב הפסיפיק. השיעור הגבוה באזורים אלה מיוחס בעיקר לגודל האוכלוסייה ביבשות הללו. שיעור גבוה של סובלים מדיכאון נמצא גם בשאר אזורי העולם.
שיעור הפרעות הדיכאון משתנה בין המגדרים ובין הגילאים: מרבית הסובלים מהפרעות דיכאון וחרדה הן נשים בעשור השישי, השביעי והשמיני לחייהן: 7.5% מהנשים בגילאי 74-55 סובלות מדיכאון, בהשוואה ל-5.5% מהגברים בגילאים אלה. דיכאון פוגע גם בילדים ומתבגרים מתחת לגיל 15, אולם בשכיחות נמוכה מזו של המבוגרים.
הדו"ח מגלה עוד כי כ-3.6% מאוכלוסיית העולם סובלים מהפרעות חרדה, ובדומה להפרעות דיכאון, גם כאן את מרבית המקרים תופסות הנשים (4.6% בהשוואה ל-2.6% מהגברים). השיעור הגבוה ביותר של הפרעות חרדה נמצא באמריקה, עם 7.5% מהנשים הסובלות מההפרעה, בהשוואה ל-4.5% מהגברים. במקום השני בדירוג הפרעות החרדה נמצא אזור המזרח התיכון, עם כ-5% מהנשים.
וגם אצלנו הדיכאון "חוגג". מדו"ח של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה שפורסם בשנה שעברה, עולה כי בקרב היהודים, 34% מבני 20 ומעלה חשו מדוכאים לעתים קרובות או מדי פעם ו-9% חשו דיכאון לעתים קרובות.
במגזר הערבי תחושת הדיכאון מגיעה ל-49%. שיעור הדיכאון לרוב גבוה יותר בקרב נשים: 40% מהן חשו מדוכאות לעתים קרובות או מדי פעם, לעומת 27% מהגברים.