מה אוכלים היום?

לא רק לילדים: אצבעות עוף קריספיות בתנור

כשהופכים למבוגרים, יש מנות מסוימות שנכנסות "לאזור האסור". כמו שניצלונים, למשל. אז מצאנו דרך לשדרג אותם ל"אצבעות עוף קריספיות - בתנור". עם זאת, אנחנו לא מבטיחים שימוש בסכין ומזלג (מתכונים)

|
1
| כיכר השבת |
זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי

רכיבים

  • שמן קנולה לשימון התבנית
  • 1/4 1 כוסות קמח
  • 1/4 1 כפיות מלח
  • 3/4 כפית פלפל שחור
  • 2 ביצים
  • 1/2 1 כפיות פפריקה
  • 2 כוסות פירורי לחם פנקו
  • 1/3 כוס שומשום
  • 800 גרם חזה עוף, משוטח ופרוס ל-16 רצועות
  • מלח גס, לפי הטעם

אופן הכנת אצבעות עוף אפויות:

1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בשמן קנולה או בספריי.

2. בצלחת עם שוליים רדודים, מערבבים יחד את הקמח, המלח, הפלפל השחור ו-1/4 כפית פפריקה. בצלחת זהה נפרדת, טורפים את הביצים, ובצלחת זהה שלישית, מערבבים את פירורי הלחם והשומשום.

3. מצפים כל רצועת עוף בתערובת הקמח, טובלים בביצה, מצפים בתערובת פירורי הלחם ומעבירים לתבנית המוכנה.

4. מרססים או מזלפים שמן על כל רצועת עוף מוכנה, ואופים במשך 18-22 דקות. באמצע האפייה, הופכים את העופות ומפזרים עליהם את הפפריקה הנותרת ומלח גס. אופים עד שהעופות אפויים לגמרי ומקבלים גוון זהוב-שחום יפה. מגישים מיד, חם, עם רטבים אהובים (המלצה שלנו? חרדל ודבש!).

הכתבה עניינה אותך?

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
תוכן שאסור לפספס

1 תגובות

אין לשלוח תגובות הכוללות דברי הסתה, לשון הרע ותוכן החורג מגבול הטעם הטוב.

1
אותו דבר רק אפוי חחחח (נשלח באמצעות כיכר השבת בסלולרי)
מיצ'
תוכן שאסור לפספס

תהילים להצלחת ולרפואת חיילי צה״ל ולהשבת החטופים

-נקראים כעת
-פרקים נקראו
-ספרים נקראו
לקריאת תהילים והוספת שמות לתפילה
עכשיו בכותרות