רכיבים
- 3 פלפלים אדומים, שלמים
- 2 בצלי שאלוט
- 2 שיני שום
- 1 כוס חלב שקדים / חלב קוקוס, לא ממותק
- 1 כף שמן זית
- 1 כפית מלח ים
- 1/4 כפית פלפל שחור טחון
- 1 כף קורנפלור
- 4 זוקיני (קישוא בקליפה ירוקה כהה)
אופן הכנת נודלס קישואים ברוטב פלפלים אדומים קלויים:
צפו באופן ההכנה:
1. מחממים את התנור למצב גריל, מרפדים תבנית בנייר כסף או בנייר אפייה ומסדרים עליה את הפלפלים, השאלוט והשום - שלמים בקליפתם. צולים עד שהפלפלים חרוכים. מוציאים מהתנור ומצננים.
2. מקלפים את השאלוט, השום והפלפלים ומסירים את הזרעים ומעבירים לבלנדר.
3. מוסיפים לבלנדר את חלב השקדים, שמן הזית, המלח, הפלפל והקורנפלור וטוחנים לרוטב חלק.
4. במקביל, חותכים את הקישואים לרצועות דקות מאוד בסכין או במכשיר ספירלה לקבלת "נודלס".
5. מחממים היטב מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מוסיפים את הרוטב ומבשלים במשך 3-4 דקות, עד שהרוטב חם.
6. מוסיפים את נודלס הקישואים לרוטב במחבת, מערבבים ומבשלים עד שהקישואים רכים, אבל לא מתפרקים.