רכיבים
- 1 בצל שאלוט, קצוץ דק (1/3 מהבצל מיועד לזיגוג)
- 450 גרם בשר כבש טחון / בשר בקר / עוף
- 4-5 שיני שום גדולות, כתושות
- 2 ביצים
- 1 כוס עשבי תיבול קצוצים: פטרוזיליה, נענע או כוסברה או תערובת של כולם
- 1 כפית כמון
- 1 כפית כוסברה טחונה
- 1 כפית קינמון
- 1 כפית מלח גס או יותר, לפי הטעם
- 1/2 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/4-1/2 כוס פירורי לחם קלויים
- לזיגוג הרימון:
- 1/3 שאלוט, קצוץ דק
- 1/2 1 כוסות מיץ רימונים
- 1 כף סירופ מייפל או דבש
- 1 כפית חומץ בלסמי
- קמצוץ מלח ופלפל שחור
- 1/8 כפית פלפל אנגלי טחון
- לקישוט: גרגרי רימון, עשבי תיבול טריים (כוסברה, פטרוזיליה או נענע) או צנוברים קלויים
אופן הכנת קציצות בשר מרוקאית בזיגוג רימון:
1. בקערה בינונית, לשים בידיים את מרכיבי הקציצות לעיסה אחידה, מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים קמצוץ מהעיסה כדי לבדוק את הטעם. משפרים תיבול, אם צריך.
2. בידיים רטובות, מגלגלים מהעיסה 12-15 כדורים שווים בגודלם ומניחים בצד.
3. במחבת או בסיר קטן על אש בינונית, מחממים מעט שמן זית ומטגנים את הבצל במשך 3 דקות או עד לריכוך. מוסיפים את מיץ הרימונים, מלח ופלפל שחור, מייפל / דבש ופלפל אנגלי, מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. לאחר הבעבוע, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים ללא מכסה במשך 15 דקות או עד שהרוטב מצטמצם ל-1/2 כוס של זיגוג סמיך. מסירים מהאש.
5. במקביל, במחבת גדולה על אש בינונית, מחממים 1 כף שמן זית ועובדים בקבוצות. מבשלים בכל פעם 3-4 קציצות, ומדי פעם מנערים את המחבת כדי לגלגל את הקציצות להשחמה טובה מכל הצדדים. מוציאים לנייר סופג.
6. מסדרים את הקציצות בתבנית פיירקס, יוצקים מעל את הזיגוג ושומרים על הפלטה עד ההגשה (עדיף בערב שבת). מפזרים מעל גרגרי רימון טריים, עשבי תיבול קצוצים או צנוברים קלויים.