זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1/2 חלה, פרוסה
- חמאה רכה
- 1 כוס שמנת מתוקה
- 1/2 1 כוסות חלב
- 3 ביצים
- 1/2 כוס סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 3 תאנים טריות, פרוסות
אופן הכנת מאפה פרנץ' טוסט ותאנים:
1. חוצים את פרוסות החלה באלכסון לקבלת משולשים.
2. משמנים בנדיבות תבנית פיירקס חסינת חום עם חמאה רכה, ומסדרים את משולשי החלה בשני טורים, זה ליד זה.
3. בקערה, טורפים היטב את הביצים עם השמנת המתוקה, החלב, הסוכר ותמצית הווניל, ויוצקים את התערובת על החלות.
4. מסדרים את פרוסות התאנים בין המשולשים ומפזרים על הכל את הסוכר.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות, עד שהמאפה מזהיב. מגישים חם.
הכתבה נערכה בשיתוף מאוחדת. תוכן הכתבה על פי ד"ר שרה קפלן, דיאטנית ראשית, מאוחדת