רכיבים
- 230 גרם חזה עוף, חתוך לקוביות בגודל 2.5 ס"מ
- 2 כפות שמן קנולה
- 3 כפות קמח טפיוקה או קורנפלור
- מלח ופלפל שחור
- לרוטב:
- 3/4 כוס מיץ תפוזים - 100% פרי סחוט טבעי
- גרידת קליפה מחצי תפוז בינוני
- 1 כף רוטב סויה
- 1 כפית חומץ אורז
- קמצוץ פתיתי צ'ילי אדום
- מלח ופלפל שחור
- 1/2 כף שמן קנולה
- 1/2 כף ג'ינג'ר טרי מגורר
- 1 כפית שום כתוש
- 1 כפית קמח טפיוקה או קורנפלור
- להגשה: 1 תפוז בינוני מפולט, בצל ירוק פרוס ושומשום
אופן הכנת נגיסי עוף ברוטב סויה ומיץ תפוזים:
>> מדריך מצולם: כך מפלטים תפוז בקלות
הכנת הרוטב:
1. בקערה, מערבבים יחד את מיץ התפוזים, גרידת התפוז, רוטב הסויה, החומץ אורז, פתיתי הצ'ילי וקורט מלח ופלפל שחור.
2. מחממים את השמן במחבת עם שוליים גבוהים על אש בינונית. מוסיפים את הג'ינג'ר והשום ומטגנים עד שהם ריחניים, במשך דקה.
3. יוצקים למחבת את תערובת מיץ התפוזים, ומערבבים כך שהשום והג'ינג'ר יתאחדו עם הנוזלים. מגביהים לאש גבוהה ומביאים לרתיחה. במקביל, מניחים כפית טפיוקה בקערה בינונית. ברגע שהרוטב רותח, מעבירים 2 כפיות ממנו לקערה עם הטפיוקה ומערבבים לתערובת חלקה. מנמיכים מעט את האש, יוצקים את תערובת הטפיוקה למחבת הרוטב ומערבבים היטב.
4. ממשיכים לבשל את הרוטב על אש בינונית-גבוהה במשך 2 דקות, מנמיכים לאש בינונית-נמוכה ומבשלים במשך 3-4 דקות נוספות, עד שהרוטב סמיך, מבריק וחלק. יוצקים את הרוטב לקערה גודלה, מכסים, מניחים בצד ופונים להכנת העוף.
הכנת העוף:
5. שופכים את הטפיוקה יחד עם קורט מלח ופלפל שחור לשקית זיפלוק גדולה. מוסיפים את קוביות העוף, אוטמים היטב את השקית ומנערים עד שהעופות מצופים היטב.
6. במחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, מחממים 1 כף שמן, מוסיפים מחצית מקוביות העוף ומטגנים אותן במשך 2-3 דקות מכל צד, עד שהן מזהיבות ופריכות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג, מוסיפים למחבת כף שמן ואת המחצית השנייה של קוביות העוף ומטגנים גם אותן.
7. בעזרת נייר סופג, סופחים מהעופות את עודפי השמן, ומוסיפים לקערה עם הרוטב יחד עם פלחי התפוז המפולט. מערבבים היטב עד לציפוי מלא ומגישים מיד, חם לצד אורז לבן. מקשטים בבצל ירוק ושומשום מעל.