זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
חלבי / פרווה
רכיבים
- 1 כוס שיבולת שועל חתוכה (לא אינסטנט)
- 3 כוסות מים
- 1/4 כפית מלח
- 1 תפוח (מזן גרני סמית), חתוך לקוביות קטנות
- חופן נדיב של דובדבנים מיובשים / חמוציות מיובשות
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס חלב או חלב שקדים
- 3-4 כפות סוכר חום (לפי הטעם)
- חופן אגוזי מלך / פקאן קצוצים
- קמצוץ קינמון טחון
אופן הכנת שיבולת שועל עם תפוחים וקינמון:
1. בסיר, מבשלים את שיבולת השועל עם המים והמלח, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש קטנה כדי לשמור על רתיחה נמוכה.
2. מוסיפים לסיר את קוביות התפוח, הדובדבנים / החמוציות ותמצית הווניל. מכסים חלקית את הסיר ומבשלים במשך 45 דקות. מדי פעם מערבבים כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר.
3. מסירים מהאש ויוצקים פנימה תוספות לפי הטעם - חלב, סוכר חום, אגוזים וקינמון. מחלקים ל-2 קעריות אישיות ואוכלים מיד, חם.