זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
בשרי
רכיבים
- 2 נתחי חזה עוף, חתוכים לקוביות בגודל ביס
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 1/4 כוס סוכר חום
- 2 שיני שום, פרוסות
- 1/4 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר
- מלח ופלפל שחור
- 2 כפות שמן צמחי
אופן הכנת נגיסי חזה עוף ברוטב טריאקי:
1. מחממים מחבת גדולה על אש בינונית-גבוהה, בזמן שחותכים את העוף לקוביות.
2. מוסיפים את השמן למחבת, מחממים כמה שניות ומוסיפים את קוביות העוף. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור (לא להגזים - רוטב הסויה מלוח ומלא בנתרן). מטגנים את העוף במשך 5 דקות רק עד לקבלת גוון זהוב.
3. מוסיפים את השום, רוטב הסויה, הסוכר החום והג'ינג'ר, מערבבים ומביאים לרתיחה תוך בחישה לעתים קרובות, עד שהרוטב מצטמצם ומסמיך והעוף מצופה היטב.
מפזרים מעל שומשום קלוי ובצל ירוק קצוץ ומגישים לצד אורז לבן.