זמן הכנה10 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 15 גזרים קלופים, ללא קצוות
- 1 בצל סגול, קלוף וחתוך ל-8 פלחים
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בן יין אדום
- 1 כף כמון טחון
- 1 כפית מלח גס
- 1 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 3 כפות נענע טרייה קצוצה
- קליפה מגוררת מלימון אחד
אופן הכנת גזרים שלמים צלויים:
1. מחממים את התנור ל-200 מעלות, ומסדרים את הגזר והבצל בתבנית אפייה בינונית.
2. בקערה קטנה, מערבבים יחד את שמן הזית עם החומץ, הכמון, המלח והפלפל השחור. יוצקים את התערובת על הגזר והבצל ומערבבים בעדינות.
3. אופים במשך 30-35 דקות, עד שהגזר והבצל רכים. מוציאים, מקשטים בנענע וגרידת לימון ומגישים חם.