זמן הכנה20 דק'
רמת קושיקל
חלבי
רכיבים
- 1 ראש חסה אייסברג, ללא ליבה, חתוכה לרבעים
- 500 גרם עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
- 1 מלפפון, פרוס דק
- 1/2 בצל סגול, חצוי ופרוס דק
- 1/2 כוס גבינת פטה מפוררת
- 1 כוס זיתי קלמטה
- 4 פלפלים קטנים חריפים (במקור: פפרונצ'ינו) או צ'ילי יבש גרוס
- לרוטב הוויניגרט:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1 כף חרדל דיז'ון
- 1 שן שום, כתושה
- 1 כפית אורגנו מיובש
- 1 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור טחון טרי
- 1/3 כוס חומץ בן יין אדום
אופן הכנת סלט פלחים יווני ורוטב ויניגרט:
1. מתחילים בהכנת הרוטב: מערבבים בקערה בינונית את כל מרכיבי הרוטב עד לקבלת תערובת אחידה. מניחים בצד.
2. חותכים את הירקות ומסדרים ב-4 צלחות רבע חסה, מפזרים מעל חופן עגבניות נדיב ובצל סגול. מזלפים מעל רוטב ויניגרט לפי הטעם.
3. מקשטים כל צלחת סלט ב-2 כפות גבינת פטה, 1/4 כוס זיתים ופלפל קטן חריף או מפזרים מעל צ'ילי יבש ומגישים מיד.