רכיבים
- 1 ראש כרובית, חתוך לפרחים
- 425 גרם גרגרי חומוס משימורים, שטופים ומסוננים
- 5 שיני שום, קלופות
- 4 כפות שמן זית
- 1 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית מלח
- 1/8 כפית פפריקה
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 1/4 כפית פלפל שחור
- 4 כוסות מרק ירקות צח
- 1 כוס מים
- 1/2 כוס שמנת מתוקה / שמנת צמחית
אופן הכנת מרק כרובית צלויה עם תפוחי אדמה וגרגרי חומוס:
1. בתבנית, מפזרים את פרחי הכרובית, גרגרי החומוס ושיני השום בשלמותן, מזלפים מעל 3 כפות שמן זית, מתבלים בכמון, מלח ופפריקה ואופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 30 דקות. באמצע האפייה, מערבבים. לאחר האפייה, שומרים בצד 1/2 כוס מתכולת התבנית.
2. במקביל, מחממים 1 כף שמן זית בסיר גדול על אש בינונית, מוסיפים את תפוחי האדמה, מתבלים בפלפל שחור ומטגנים קלות במשך 2 דקות תוך ערבוב לעתים קרובות. מוסיפים את ציר הירקות והמים, מגביהים את הלהבה ומביאים לרתיחה. לאחר מכן, מנמיכים את האש כדי לשמור על הרתיחה. מבשלים במשך 15-20 דקות, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד. מסירים מהאש, ומוסיפים לסיר את תערובת הכרובית וגרגרי החומוס.
3. טוחנים יחד הכל למחית בעזרת מט בלנדר או במעבד מזון. מחזירים לכיריים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה. מוסיפים את השמנת ומתבלים במלח ופלפל שחור לפי הטעם.
יוצקים את המרק החם לקעריות אישיות, ומקשטים ב-1/2 כוס תערובת הכרובית שנשמרה בצד. מוסיפים צ'ילי גרוס, תימין טרי ומגישים מיד. ניתן לשמור בכלי אטום במקרר במשך 2-3 ימים.