זמן הכנה30 דק'
רמת קושיקל
פרווה
רכיבים
- 3 תפוחי אדמה גדולים, קלופים
- 1 בצל קטן, קלוף
- 2 ביצים
- 3 כפות קמח, מנופה
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
אופן הכנת לאטקעס - לביבות תפוחי אדמה:
1. מגררים בפומפייה או במעבד מזון את תפוחי האדמה והבצל.
2. עוטפים במגבת דקה את תפוחי האדמה והבצל המגוררים, וסוחטים היטב את כל הנוזלים - זה כל הטריק להכנת לביבות פריכות במיוחד, כיוון שכך הן מטוגנות טוב יותר.
3. בקערה גדולה, מערבבים היטב את תפוחי אדמה והבצל הסחוטים יחד עם הביצים, הקמח, המלח והפלפל השחור.
4. מחממים שמן במחבת גדולה על אש בינונית. לוקחים כפית מהתערובת ומניחים במחבת. לוחצים כלפי מטה עם החלק האחורי של כף או מרית לשיטוח, מה שיגרום ללביבות לא להתפורר, ומטגנים במשך 2 דקות מכל צד. מוציאים לנייר סופג.
מגישים חם עם שמנת חמוצה או יוגורט והמון ירקות טריים.